fbpx

Fattiga riddare

”På vårvintern firas det många glada dagar, såsom fastlagen, Runebergsdagen, alla hjärtans dag och kvinnodagen. Man kan naturligtvis hålla en delikatesstund även vid ett annat tillfälle. När har du senast stekt fattiga riddare? Av Malax Limpan får du lätt stiliga fattiga riddare som du steker i panna. Du kan gena genom att bara steka brödskivorna i smör eller vända brödskivorna i en ägg-mjölkblandning före stekningen.” – Hellapoliisi

INGREDIENSER:

(4 portioner):

• 8 skivor av Malax Limpan
• En klick smör
• (1 ägg + 1 dl mjölk)
• Dessutom:
• 100–200 g sylt på bär
• 1 dl vispgrädde
• 1 msk socker
• 1 tsk vaniljsocker eller smulad vanilj

Ta fram skivorna av Malax Limpan.
Smält smörklicken i en panna och låt skummet lägga sig.
Stek brödskivorna som sådana eller blöt dem i ägg-mjölkblandningen och lägg dem i pannan.
Stek alla brödskivorna på vardera sidan.

Servera tillsammans med sylt på bär och vispad grädde som smaksatts med socker och vanilj.

Recept:
Hellapoliisi