”De med misopasta kryddade grillade auberginerna har en underbar umamismak! De saftiga aubergineskivorna passar perfekt med den knaperrostade Malax Limpan.” – Emmiina Lehtonen
”De med misopasta kryddade grillade auberginerna har en underbar umamismak! De saftiga aubergineskivorna passar perfekt med den knaperrostade Malax Limpan.” – Emmiina Lehtonen
(6 st.):
Misosås:
• 1 ½ msk ljus misopasta
• ½ msk sesamolja
• ½ msk sojasås
• 1 msk risvinäger
• 1 msk farinsocker
• 1 msk kokande vatten
• 1 vitlöksklyfta
Dessutom:
• 6 skivor av Malax Limpan
• 1 mindre aubergine
• hummus
• groddar
Till garnering:
• salladslök
• sesamfrön
Skär auberginen i ungefär en halv centimeter tjocka skivor.
Skala och riv vitlöken. Blanda samman alla såsingredienser.
Grilla aubergineskivorna som sådana vackert bruna och mjuka. Pensla misosås på vardera sidan och grilla på lägre värme så att såsen rostas på auberginens yta.
Rosta Malax Limpan -skivorna i en grill.
Skär salladslöken i skivor.
Sammanställ smörgåsarna. Bred hummus på limpskivorna, tillsätt en aning groddar och aubergineskivorna ovanpå. Garnera med salladslök och sesamfrön.
Recept: Emmiina Lehtonen
Expresskurvan 5
65380 VASA
FINLAND
Tel. +358 (0)6 3577 100
vardagar kl 09.00 – 15.00
info (at) maalahdenlimppu.fi