”Jordgubbar får en helt ny smak när de picklas. Av den krispiga Malax Limpan, krämig burrataost och syrliga picklade jordgubbar får du delikata snacks till sommarens picknick!” – Emmiina Lehtonen
”Jordgubbar får en helt ny smak när de picklas. Av den krispiga Malax Limpan, krämig burrataost och syrliga picklade jordgubbar får du delikata snacks till sommarens picknick!” – Emmiina Lehtonen
(för fyra):
Picklade jordgubbar:
• 250 g jordgubbar
• 1 dl ljus balsamvinäger
• ½ dl socker
• ½ dl vatten
• ½ tsk salt
• ca 5 korn svartpeppar
• några kvistar färsk timjan
Dessutom:
• 4 skivor av Malax Limpan
• rybsolja, smör
• 1 burrataost
• olivolja
• fingersalt, svartpeppar
• färsk timjan
Häll den ljusa balsamvinägern. sockret, vattnet, saltet, svartpepparn och timjankvistarna i en kastrull. Hetta upp så att sockret smälter. Ta bort från spisen och låt svalna.
Ta bort stjälken från jordgubbarna och skär dem itu eller i fyra delar. Lägg dem i en ren glasburk och häll på den svalnade pickellagen. Låt ta smak i kylskåp i ett par timmar eller gärna över natten.
Rosta Malax Limpan-skivorna i en stekpanna i en blandning av smör och olja.
Skär burratan i fyra delar. Lägg dem på limpskivorna. Strö en aning fingersalt, svartpeppar och olivolja på burratan.
Lägg ännu på smörgåsarna de picklade jordgubbarna och garnera med färsk timjan. Njut!
Recept: Emmiina Lehtonen
Expresskurvan 5
65380 VASA
FINLAND
Tel. +358 (0)6 3577 100
vardagar kl 09.00 – 15.00
info (at) maalahdenlimppu.fi