fbpx

Hjortron-brödostskålar

”Man kan göra en underbar dessert med bara några få ingredienser. Krispigt rostade brödtärningar av Malax Limpan som smaksatts med vanilj är utsökta tillsammans med vispad grädde, hjortronsylt och varma brödosttärningar. Passar både till vardags och till fest. Du kan också använda lingon- eller tranbärssylt i stället för hjortronsylt.” – Hellapoliisi

INGREDIENSER:

(6 portioner):

• ca 150 g av Malax Limpan i skivor
• 1 tsk vaniljsocker
• Dessutom:
• 1 dl vispgrädde
• 1 tsk vaniljsocker
• en gnutta socker
• 200 g brödost
• 1–2 dl hjortronsylt

Skär skivorna av Malax Limpan i tärningar och rosta dem i en het panna med vaniljsocker tills de är krispiga. Låt svalna.

Vispa vispgrädden och smaksätt med vaniljsocker och socker.
Skär brödosten i tärningar och vänd en stund i en het panna.

Fördela de krispiga brödtärningarna, den vispade grädden, hjortronsylten och brödosten skiktvis i skålar och servera!

Recept: Hellapoliisi