”Av höstens säsonggrönsak får du en vackert grön och delikat pesto! Som följeslagare behöver den inte annat än den knaperstekta sötsura Malax Limpan. Servera som cocktailtilltugg eller använd peston som pålägg.”
Emmiina Lehtonen
”Av höstens säsonggrönsak får du en vackert grön och delikat pesto! Som följeslagare behöver den inte annat än den knaperstekta sötsura Malax Limpan. Servera som cocktailtilltugg eller använd peston som pålägg.”
Emmiina Lehtonen
(20 st.):
Grönkålspesto:
• 100 g grönkål
• 1 dl olivolja
• 50 g parmesanost
• 50 g cashewnötter
• 2 vitlöksklyftor
• ½ – 1 tsk salt
• 2 kvistar persilja
• 1 msk citronsaft
• 10 skivor av Malax Limpan
• 1 msk smör
• 1 msk rybsolja
Skölj grönkålen och ta bort bladskaftet. Riv parmesanosten, skala vitlöksklyftorna och pressa saften ur citronen. Hacka grönkålen, vitlöken och persiljan lite mindre.
Mixa alla ingredienser i en matberedare eller mixer till en slät smet.
Skär Malax Limpan -skivorna itu och stek dem krispiga i en stekpanna i en blandning av smör och olja.
Fördela grönkålspeston på limpskivorna, garnera med ätbara blommor om du så önskar och servera!
Recept: Emmiina Lehtonen
Expresskurvan 5
65380 VASA
FINLAND
Tel. +358 (0)6 3577 100
vardagar kl 09.00 – 15.00
info (at) maalahdenlimppu.fi