fbpx

Julrecept

Bekanta dig med de läckra julrecept som vi rekommenderar nedan. Recepten kombinerar mångsidigt det redan välkända Malax Limpan med olika bekanta julrätter.

På julen är måltiderna höjdpunkten på varje högtidsdag. Därför lönar det sig att verkligen satsa på det som dukas fram på julbordet. Självklart bygger ett varierat julbord på de beprövade klassikerna, men det är alltid värt att prova något nytt! Malax Limpan är en förvånansvärt mångsidig ingrediens i många olika recept och kan behändigt användas för att trolla fram juliga förrätter, huvudrätter och efterrätter.

Med hjälp av våra köksmästare har vi skapat en rad innovativa recept, både för klassisk smak och för er som letar efter nya och spännande läckerheter till julbordet! Våra recept ger dig inspiration till julbordets urval av rätter, och vi har även tagit hänsyn till specialdieter som vegetarisk, kött-, fisk- och vegansk kost. Med recept testade av köksmästarna på Malax Limpan kan du vara säker på att lyckas och glatt överraska dina julgäster med klassiker och nya julinnovationer, vilket detta skärgårdsbröd bjuder på!

Vår köksmästare

Här presenterar vi kockarna bakom recepten på våra sidor. De har olika bakgrunder som bidrar till mångfalden i våra recept och visar alla sätt som Maalahden Limppu som skärgårdsbröd kan användas i matlagning. Lär känna våra kockar här och låt dig inspireras av deras många fantastiska recept!

Emmiina Lehtonen

Emmiina Lehtonen (Finlands Unga Kock 2018, bronsmedaljör vid Jeunes Chefs Rôtisseurs VM 2018 och PRO-finalist 2019) har skapat fantastiska recept för både inhemska och internationella smaker.

”Maalahden Limppu passar perfekt ihop med nordiska smaker. Tack vare dess tydliga smaker passar det dock också att kombinera nyanser från andra matkulturer!”

”Limppuns fylliga konsistens och sötsyrliga smak garanterar ett gott slutresultat, både i smörgåsar och i olika rätter.”

”Maalahden Limppu är en kvalitetsprodukt, så det är lätt att använda den i olika recept!”

Bekanta dig med Emmiinas recept här och på hennes egna sidor.

Antti Puromies

Antti Puromies_Maalahden Limppu

Maalahden Limpus köksmästare Antti Puromies har låtit fantasin flöda när han skapat fräscha recept för olika tillfällen.

”Jag tycker att limppan passar mycket bra för att tillaga förrätter, huvudrätter och desserter. Limpans något syrliga och söta smak passar särskilt bra med fisk, getost och choklad.”

”Vid uppvärmning blir limpans smak behagligt mjuk och rågig.”

”På dessa sidor har vi samlat recept jag har skapat där Maalahden Limppu enligt mig passar utmärkt. Jag rekommenderar att modigt använda limppan i tillagningen av olika rätter.”

Bekanta dig med Anttis recept och prova redan idag!

Kati Jaakonen

Kati Jaakonen

En kock och matproffs som har drivit matsajten Hellapoliisi på nätet sedan 2005. En receptmakare som vill utveckla okomplicerade recept tillagade med ingredienser från den lokala butiken. Har publicerat över 80 kokböcker och skapat tusentals recept för vardag och festliga tillfällen.

”Maalahden Limppu är ett fantastiskt saftigt surdegsbröd som behåller sin saftighet även om det måste vänta lite på finsmakarna vid matbordet.”

”Maalahden Limppu är mångsidig, eftersom man kan göra både salta och söta läckerheter av det, att servera både kallt och varmt.”

Bekanta dig med Katis recept här och på matsajten Hellapoliisi!