fbpx

Tofuskagen

”I den underbart maritima, helt veganska skagenröran känner man smaken av rökt tofu, tångkaviar och naturligtvis dill. Det går enkelt att tillreda tofuskagen till julbordet och den passar perfekt med Malax Limpan!” – Emmiina Lehtonen

INGREDIENSER:

(14 st.):

• 300 g rökt tofu
• ½ kruka färsk dill
• 50 g salladslök
• saften och det rivna skalet av ½ ekologisk limefrukt
• ½ dl röd tångkaviar
• 1 dl havrefraiche
• 1 ½ dl vegansk majonnäs
• 1 tsk dijonsenap
• 1 ½ msk pepparrotspasta
• ½ tsk salt
• ¼ tsk svartpeppar

Dessutom:
• 14 skivor av Malax Limpan

Klappa den rökta tofun torr med hushållspapper och smula ned den i en skål. Finklipp dillen och salladslöken. Tvätta limefrukten noga och riv hälften av den gröna delen av skalet med ett fint rivjärn. Pressa saften från halva limefrukten i blandningen. Blanda slutligen alla ingredienser och ställ in i kylskåpet för att få smak i ca en timme.

Dekorera tofuskagen med tångkaviar och dill och servera med Malax Limpan!

Recept: Emmiina Lehtonen