”Denna matiga sallad kan serveras utmärkt som sådan och tillsammans med grillmat. Salladen krönas med trendig stjälkbroccoli och smaskiga krutonger av Malax Limpan.” – Hellapoliisi
Mängd: 4-6 portioner
”Denna matiga sallad kan serveras utmärkt som sådan och tillsammans med grillmat. Salladen krönas med trendig stjälkbroccoli och smaskiga krutonger av Malax Limpan.” – Hellapoliisi
Mängd: 4-6 portioner
Krutonger:
Dessutom:
Koka pepparpastan i vatten som smaksatts med salt och låt rinna av.
Skölj med kallt vatten.
Skär saltköttet i lämpliga bitar.
Stansa med en liten pepparkaksform ut roliga bitar av kaffeosten.
Halvera körsbärstomaterna och skär paprikan i bitar.
Koka upp vattnet och tillsätt salt och stjälkbroccoli. Koka i några minuter och låt rinna av.
Skiva rädisorna.
Sammanställ ingredienserna till en vacker sallad.
Tillred dressingen.
Rör in i oljan finfördelad chilipaprika och svartpeppar från kvarnen, samt finhackad basilika.
Häll på salladen.
Skär upp skivorna Malax Limpa i små kuber och stek dem krispiga i olja i het panna. Tillsätt finhackad vitlök.
Lägg de krispiga krutongerna i salladen och servera balsamicodressing till.
Recept: Hellapoliisi
Expresskurvan 5
65380 VASA
FINLAND
Tel. +358 (0)6 3577 100
vardagar kl 09.00 – 15.00
info (at) maalahdenlimppu.fi