fbpx

Rökt lax-kräftsmörgåsar

”Man kan äta en mättande fylld smörgås när som helst. Till exempel mellan trädgårdsarbetena, när man ligger och drar sig på bryggan eller sitter på terrassen. Malax Limpan är ett mustigt bröd med fyllig smak, som passar bra tillsammans med många sorters fisk. Denna delikatess blir färdig i en handvändning.” – Hellapoliisi

INGREDIENSER:

4 portioner

  • 4 skivor av Malax Limpan
  • ½ dl smetana
  • ½ dl jalapeno-, gurk- eller citronmajonnäs
  • 200 g varmrökt lax
  • 50 g kräftstjärtar eller efter smak
  • dill
  • citronskivor eller -klyftor

Lägg Malax Limpan skivorna på ett serveringsfat eller arbetsbord.

Blanda samman smetanan och jalapeno- eller gurkmajonnäsen och ös blandningen på brödskivorna med en sked. Dela den varmrökta laxfilén i rejäla bitar och lägg dem ovanpå. Strö på kräftstjärtar och garnera med dill och citronskivor eller citronklyftor.

Recept: Hellapoliisi