fbpx

Vårsallad med räkor melon och parmesan a la Malax Limpa

för 10 personer

INGREDIENSER:

  • 10 skivor av Malax limpa i tärningar
  • 200 g skottsalladsmix
  • ¼ av vattenmelon i tärningar, frön avlägsnade
  • ½ cantaloupemelon i tärningar
  • 100g parmesanost
  • 500g räkor, skalade och silade (färska)
  • 1 vitlöksklyfta
  • Svartpeppar från kvar
  • 100g av god majonnäs
  • Avocadoolja

Blanda majonnäsen och den krossade och finhackade vitlöksklyftan.
Hyvla parmesanosten i papperstunna skivor med en grönsaksskärare (av mandolin modell).
Gör en luftig sallad i flera lager, varje produkt i ett enskilt lager.
Garnera med t.ex. blommor eller kryddkrasse.

Låt salladen få i sig lite smak ca 10-15 minuter innan den serveras.

Receptet: Antti Puromies