ca 10 personer
ca 10 personer
Rada ett jämnt lager brödskivor i bottnen av en kakform.
Fukta brödbottnen med fisk- eller grönsaksbuljongen.
Skär löken i små tärningar. Finfördela dillen och salladslöken.
Blanda laxen och osten och tillsätt lök, dill och kapris.
Krydda med svartpeppar och salta vid behov.
Värm försiktigt 1 dl av grädden (den ska helst inte koka upp).
Tillsätt det blötlagda gelatinet i den värmda grädden.
Tillsätt resten av grädden i gelatin- och gräddblandningen och tillsätt sedan grädden i massan, som ska vara rätt mjuk.
Smaksätt med citronsaften.
Bred ut laxmassan på brödskivorna och låt stelna i kylskåpet ca 6 timmar.
Kakan går bra att frysa in.
Dekorera kakan med t.ex. räkor och dill och Malax Limpa i tärningar.
Receptet: Antti Puromies
Expresskurvan 5
65380 VASA
FINLAND
Tel. +358 (0)6 3577 100
vardagar kl 09.00 – 15.00
info (at) maalahdenlimppu.fi