Ingredienserna (ca 40 små cocktailbitar/silltårta i form med löstagbar kant, bottnen 26 cm):
Ingredienserna (ca 40 små cocktailbitar/silltårta i form med löstagbar kant, bottnen 26 cm):
Skär lökarna i romlöksstorlek. Finhacka dillen.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten värm upp äppelsaften och lägg i de blötlagda gelatinbladen, tillsätt gräddfilen och blanda till en jämn smet.
Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda till en jämn smet.
Om du gör en silltårta smula cirka 8 skivor Malax Limpa i matberedaren och fukta med äppelsaft.
Tryck brödmassan jämnt i botten på en form med löstagbar kant.
Häll smeten på brödmassan och kyl ner i kylskåp ca 3 timmar. Smeten ska stelna helt.
Då du tillreder mousse häll smeten i en skål och kyl ner cirka 3 timmar i kylskåp tills massan har stelnat helt.
Dekorera till exempel med rom eller efter egen smak.
Receptet: Antti Puromies
Expresskurvan 5
65380 VASA
FINLAND
Tel. +358 (0)6 3577 100
vardagar kl 09.00 – 15.00
info (at) maalahdenlimppu.fi