Mängd: 6 personer
Mängd: 6 personer
Fish
Finfördela Malax Limpan, dillen och vitlöken i mixer
Blanda för hand parmesanosten med brödsmulorna
Koka vatten och salt så att de blandas väl
Skär 10 cm raka, långa bitar av fisken, ungefär fingertjocka
Låt fiskbitarna ligga i saltlake ca femton minuter
Torka fiskbitarna väl
Lägg vetemjölet, äggen och brödblandningen i varsin skål
Lägg fiskbitarna först i vetemjölet och skaka därefter bort det överflödiga mjölet
Doppa därefter fiskbitarna i skålen med de uppvispade äggen
Vänd till slut bitarna i brödsmulorna
Stek dem försiktigt gyllenbruna i smör och sätt dem i ugnen en stund
Chips
Skär potatisarna till stora tärningar, skalet får delvis vara kvar
Skär fingerlånga och fingertjocka bitar av potatistärningarna
Koka potatisbitarna mjuka i saltat vatten, men utan att de faller sönder
Ta bort potatisbitarna ur vattnet och låt dem torka på hushållspapper
Kyl potatisarna på hushållspapper i kylskåpet
Hetta upp frityroljan i gryta eller kastrull till 170 grader
Fritera potatisbitarna gyllenbruna och frasiga
Recept: Antti Puromies
Expresskurvan 5
65380 VASA
FINLAND
Tel. +358 (0)6 3577 100
vardagar kl 09.00 – 15.00
info (at) maalahdenlimppu.fi