Kycklingbitarna
Avlägsna fettet och överflödiga skinnbitar från bröstbitarna
Bryn bröstbitarna i panna med skinnsidan nedåt till gyllenbrun färg
Stek bröstbitarna i ugn i 120 grader
Bröd-bacon-fräs
Skär brödskivorna i tärningar
Skär baconskivorna i mindre bitar
Skär kålen i stänger
Stek först bacon och brödtärningarna litet i en panna
Tillsätt kålstängerna och stek lätt
Krydda med salt och peppar
Du kan också tillsätta färsk, finskuren persilja i pannan
Morotspuré
Skala och hacka morötterna och löken
Fräs morötter och lök med smör i en kastrull
Tillsätt apelsinsaft och vid behov så mycket vatten att morötterna blir täckta
Tillsätt dragon
Koka morötterna tills de är mjuka
Ta bort dragonstjälken
Låt morötterna rinna av väl
Lägg de varma morötterna i en mixer
Tillsätt crème fraichen och mosa till en jämn puré
Krydda med salt och peppar
Receptet: Antti Puromies
Expresskurvan 5
65380 VASA
FINLAND
Tel. +358 (0)6 3577 100
vardagar kl 09.00 – 15.00
info (at) maalahdenlimppu.fi