”Pulled pork och Malax Limpan lämpar sig utmärkt tillsammans! Testa och bli förtjust! ”
”Pulled pork och Malax Limpan lämpar sig utmärkt tillsammans! Testa och bli förtjust! ”
(10-12 portioner)
Skala och hacka vitlöksklyftorna. Lägg dem i en skål och mät med av paprikapulver, nymalen svartpeppar, hackad chilipeppar. Blanda med hälften av BBQ-såsen. Sätt med kasslern och sprid kryddorna till båda sidorna. Skydda med bakplåtspapper och låt marinera i kylskåp tills nästa dag.
Stek köttet i en gryta på hög värme vid 225 grader för första halvtimmen. Sänk ner temperaturen till 125 grader och låt mogna ytterligare 3-4 timmar, eller tills köttet är mört och börjar brytas ned. Använd engångshandskar då du river köttet till passligt stora munsbitar. Placera remsorna i en kastrull, mät med resten av BBQ såsen och senapen. Värm köttet ytterligare.
Rosta Malax Limpan-skivorna eller servera dem kalla. Placera först rucola och sedan pulled porken på brödskivorna. Skala rödlöken och skär den till tunna ringar. Lägg dem i en skål och blanda med balsamvinäger och socker. Låt den marineras en stund och servera sedan med brödet. Halvera mini kvisttomater ovanpå brödet.
Recept: Hellapoliisi
Expresskurvan 5
65380 VASA
FINLAND
Tel. +358 (0)6 3577 100
vardagar kl 09.00 – 15.00
info (at) maalahdenlimppu.fi