”Det är behändigt att baka en julig plommonkaka en eller till och med två dagar innan den serveras så att den väntar färdig i kylskåpet. Malax Limpan ger bottnen en förfinad smak.” – Hellapoliisi
Mängd: 8 portioner
”Det är behändigt att baka en julig plommonkaka en eller till och med två dagar innan den serveras så att den väntar färdig i kylskåpet. Malax Limpan ger bottnen en förfinad smak.” – Hellapoliisi
Mängd: 8 portioner
Finmala Malax Limpa -brödskivorna i en mixer eller med ett skärblad.
Hetta upp smöret i panna och lägg i brödsmulor, farinsocker, vaniljsocker och kardemumma. Vänd en stund på hög värme tills brödsmulorna blir en aning krispiga.
Bred ut blandningen på en med bakplåtspapper fodrad form, som har en diameter på ca 24 cm.
Tillred fyllningen.
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten så att de överlappar varandra.
Vispa upp vispgrädden och vispa ned färskost eller kvarg, farinsocker, plommonmarmelad och kanel. Kolla smaken.
Koka upp vattnet och lägg i gelatinbladen från vilka vattnet har kramats ur och blanda till en slät vätska. Häll gelatinvätskan i fyllningen i en tunn stråle under kontinuerlig omrörning. Häll fyllningen i skålen ovanpå brödsmulorna och bred ut jämnt. Ställ in kakan i kylskåpet för några timmar eller över natten för att stelna.
Vispa upp vispgrädden och krydda med socker, vaniljsocker och kanel. Spritsa ut grädden på kakan.
Ta ut figurer ur brödskivorna med en form och garnera kakan med brödfigurerna.
Servera!
Receptet: Hellapoliisi
Expresskurvan 5
65380 VASA
FINLAND
Tel. +358 (0)6 3577 100
vardagar kl 09.00 – 15.00
info (at) maalahdenlimppu.fi