”Förbered dig för den kommande helgen. En underbar förrätt förbereds lätt av räkor, ljuvlig wasabi-smetana och av krispiga krutonger.” – Hellapoliisi
”Förbered dig för den kommande helgen. En underbar förrätt förbereds lätt av räkor, ljuvlig wasabi-smetana och av krispiga krutonger.” – Hellapoliisi
(4 portioner):
• 6 skivor Malax Limpa
• 2 msk olivolja
• 1 vitlöksklyfta
• 200 g stora räkor
• den pressade saften från en lime
• 200 g smetana
• 1-2 tsk wasabi
• 1 msk finhackad gräslök
Skär brödskivorna i bitar och lägg dem på en ugnsplåt som fodrats med bakplåtspapper.
Stänk på olivolja.
Finhacka vitlöken och strö på den.
Rosta i 225 graders ugn tills brödbitarna är krispiga.
Lägg de upptinade eller avrunna räkorna i en skål och pressa på saften från en lime. Rör om.
Blanda wasabin och den finhackade gräslöken i smetanan.
Portionera ut ingredienserna lagervis i små dricksglas och servera som snacks eller förrätt.
Recept: Hellapoliisi
Expresskurvan 5
65380 VASA
FINLAND
Tel. +358 (0)6 3577 100
vardagar kl 09.00 – 15.00
info (at) maalahdenlimppu.fi