fbpx

Aamiaislautanen

”Haaveiletko pitkistä aamiaisista vapaapäivinä? Millainen on sinun toiveidesi aamiainen? Lämmin, makoisa munakokkeli, paistetut sienet ja pikkutomaatit, sekä valkoiset pavut tomaattikastikkeella ja höystettynä muutamalla rapealla pekoniviipaleella. Ja kaikki nämä kasattuna mehevälle Maalahden Limppu viipaleelle tai nautittuna erikseen. Seuraksi hieman vihreää avokadon ja rucolan muodossa. Maistuisiko?” – Hellapoliisi

AINEKSET:

(4 annosta)

  • 4-8 viipaletta Maalahden Limppua
  • 175 pekonia

Lisäksi:

  • 1 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 100 g siitakesieniä tai herkkusieniä
  • 100 g kirsikka- tai miniluumutomaatteja
  • ripaus suolaa tai yrttisuolaa
  • 400 g valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
  • 1 avokado
  • rucolaa

Munakokkeli:

  • 4 kananmunaa
  • 2 dl kermaa
  • ripaus suolaa
  • 2 rkl voita

Laita pekoniviipaleet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kypsennä 225-asteessa uunin keskiritilätasolla, kunnes pekonit ovat rapeita. Valmista sillä välin muut lisäkkeet.

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna rypsi- tai oliiviöljy pannulla ja laita sienet pannulle kokonaisina tai paloiteltuina yhdessä valkosipulin kanssa. Lisää joukkoon myös puolitetut tai kokonaiset kirsikka- tai miniluumutomaatit. Kääntele kovalla lämmöllä, kunnes sienet alkavat kutistua ja tomaatit pehmentyä.

Kuumenna lopuksi pannulla valkoiset pavut tomaattikastikkeessa. Paloittele avokado viipaleiksi ja ota esille rucolaa.

Valmista munakokkeli. Sekoita kulhossa kananmunat, kerma ja suola kevyesti sekaisin. Sulata voi pannulla ja anna vaahdon laskeutua. Kaada seos pannulle ja sekoittele munakokkelia lastalla. Seoksen tulee olla irtonaista. Älä kypsennä liikaa, vaan sammuta levy kun munakokkeli on vielä sopivan kosteaa.

Tarjoa lisäkkeet mehevän Maalahden Limpun kanssa.

Resepti: Hellapoliisi