fbpx

Avokado-rapuleipä

AINEKSET:

  • ​2 viipaletta Maalahden Limppua
  • 1 keitetty kananmuna
  • 3 rkl ravunpyrstöjä
  • 2 rkl majoneesia tai piparjuurimajoneesia
  • 1 kypsä avokado
  • retiisiviipaleita
  • 1 rkl kirjolohenmätiä
  • tilliä koristeluun

Paahda limppuviipaleet kevyesti ja leikkaa ne puoliksi.
Leikkaa ravunpyrstöt pienemmiksi, mutta älä hienonna liikaa. Sekoita ravunpyrstöt majoneesiin. Kuori ja viipaloi avokado. Kuori kananmuna ja leikkaa se lohkoksi.

Laita lautaselle kananmunalohko. Nosta limppuviipale sitä vasten. Laita lusikallinen rapumajoneesia leivän viereen ja nosta toinen limppuviipale viereen. Paina kevyesti yhteen. Toista, kunnes kaikki leipäviipaleet ja täyte on käytetty.

Asettele kananmunalohkot leipien ympärille. Koristele avokado- ja retiisiviipaleilla sekä tillillä. Laita teelusikallinen mätiä jokaisen rapumajoneesin kohdalle. Koristele lautanen tilliemulsiolla tai tummalla balsamicosiirapilla ja tarjoa heti.

Resepti: Kim Palhus