fbpx

Burrata-leivät sardellilla

Rapeaa Maalahden Limppu -saaristolaisleipää, täyteläistä burrata-levitettä, raikasta sitruunankuoriraastetta, hienonnettua lehtipersiljaa sekä suolaista sardellifileetä.

”Rapeaa Maalahden Limppu -saaristolaisleipää, täyteläistä burrata-levitettä, raikasta sitruunankuoriraastetta, hienonnettua lehtipersiljaa sekä suolaista sardellifileetä. Herkulliset burrata-leivät sopivat täydellisesti vaikkapa isänpäivän brunssille tarjottavaksi!” – Emmiina Lehtonen

AINEKSET:

(6 kpl):

• 6 viipaletta Maalahden Limppu -saaristolaisleipää
• ½ rkl rypsiöljyä
• ½ rkl voita
• 125 g burrataa
• ¼ tl suolaa
• ¼ tl mustapippuria
• 1 rkl hunajaa
• 1 rkl sitruunan mehua
• luomusitruunan kuorta
• tuoretta lehtipersiljaa
• 40 g sardellifileitä oliiviöljyssä

Paista limppuviipaleet pannulla rapeiksi öljyn ja voin seoksessa.

Valuta burrata nesteestä ja laita kulhoon, riko sen rakenne haarukalla. Sekoita joukkoon suola, mustapippuri, hunaja ja sitruunamehu.

Levitä burrata-seos paahdetuille leiville. Pese sitruunan kuori ja raasta raastimen hienolla terällä hieman kuorta burratan päälle. Hienonna päälle myös lehtipersiljaa. Lisää sardelleja 1–2 kpl/leipä. Tarjoile sitruunalohkojen kera!

Resepti: Emmiina Lehtonen