fbpx

Halloween-whoopiet

”Maalahden Limppu -saaristolaisleivällä ja syksyisillä mausteilla maustetut whoopie-leivokset ovat herkullinen tarjottava halloween-juhliin! Täyte valmistuu hurjan helposti vaahtokarkkeja mikrossa kuumentamalla ja leivokset koristellaan teemaan sopivilla nonparelleilla.” – Emmiina Lehtonen

AINEKSET:

(n. 12 kpl):

• 2 kpl Maalahden Limppu -viipaleita
• 1 ¾ dl vehnäjauhoja
• ¾ dl kaakaojauhetta
• ½ tl soodaa
• ½ tl vaniljasokeria
• ½ tl suolaa
• 1 tl kanelia
• ¼ tl jauhettua inkivääriä
• ¼ tl jauhettua neilikkaa
• 50 g voita
• 1 ¾ dl fariinisokeria
• 1 muna
• 1 ½ dl piimää

Lisäksi:
• n. 12 kpl vaahtokarkkeja
• nonparelleja

Ohje:

Aja Maalahden Limppu -viipaleet muruksi monitoimilaitteessa tai tehosekoittimessa. Sekoita keskenään Maalahden Limppu -muru, vehnäjauhot, kaakaojauhe, sooda ja mausteet.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri keskenään, lisää kananmuna ja vatkaa vaahdoksi. Sekoita joukkoon piimä. Kääntele kuivat ainekset taikinan joukkoon. Pakkaa massa pursotinpussiin ja pursota tasakokoisia kekoja.
Paista 180 asteessa uunissa 8–10 minuutin ajan. Anna jäähtyä.

Aseta puolet whoopie-pohjista lautaselle tasainen puoli ylöspäin. Laita jokaisen pohjan päälle vaahtokarkki ja kuumenna mikrossa täydellä teholla noin 15–30 sekunnin ajan. Aseta loput pohjat lakeiksi sulatetun vaahtokarkin päälle. Anna jäähtyä hetken ja kierittele leivosten vaahtokarkkireunat nonparelleissa. Sulata vaahtokarkit leivoksien päälle muutamassa osassa, jotta vaahtokarkkitäyte ei ehdi jäähtyä liikaa ja nonparellit eivät enää tartu kiinni.

Tarjoile jäähtyneenä!

Resepti: Emmiina Lehtonen