Kantarellivaahto:
Kiehauta 100 g sieniä ja 3 dl kermaa. Siivilöi ja jäähdytä. Ota talteen kerma ja sienet. Voit halutessasi lisätä sienet kantarellipyreeseen. Vatkaa kantarellikerma vaahdoksi.
Kantarellipyree:
Hienonna sipulit ja kuullota ne voissa. Lisää 150 g sieniä. Lisää 5 dl kuohukermaa ja keitä sieniä kermassa, kunnes kerma alkaa paksuuntua. Kaada sieni-kermaseos tehosekoittimeen ja soseuta. Voit halutessasi lisätä tehosekoittimeen siivilöidyt sienet, jotka jäivät kantarellivaahdosta käyttämättä. Mausta mustapippurilla. Jäähdytä jääkaapissa pyreeksi.
Pienet kantarellit koristeluun:
Kuumenna pieni kattila kuumaksi ja laita sinne pienet kantarellit. Kaada heti perään etikka ja nosta kattila liedeltä. Peitä kattila kelmulla tai kannella.
Asettelu:
Voitele Maalahden Limppu -viipaleet sienipyreellä. Asettele pienet kantarellit leivälle ja lisää päälle pieniä nokareita kantarellivaahtoa.
Resepti: Antti Puromies
Kiitokaari 5
65380 VAASA
FINLAND
Puh. +358 (0)6 3577 100
arkisin klo 09.00 – 15.00
info (at) maalahdenlimppu.fi