fbpx

Kasvisvoileipäkakku

”Kevään juhlakausi käynnistyy. Juhlahetket ovat korona-arjessa erilaisia mutta ehkä vieläkin merkityksellisempiä. Ja pienellä porukalla juhliessa herkkujakin riittää nautittavaksi useampikin palanen. Kuka voisi vastustaa voileipäkakkua?

Tästä kakusta saa helposti vegaanisen korvaamalla kuorrutteen tuorejuuston vegaanille sopivalla tahnalla ja käyttämällä mozzarellajuuston sijaan koristeena vaikkapa tuoreita hedelmiä. Mehevä Maalahden Limppu on erinomainen leipävalinta voileipäkakkuun.” – Hellapoliisi

AINEKSET:

• 1 kpl (660 g) kokonainen Maalahden Limppu tai 2 kpl (325 g) viipaloitua Maalahden Limppua
• 3 dl vettä
• ½ kasvisliemikuutio
• 300 g vihreää hummusta

Avokadotahna:
• 3 syöntikypsää avokadoa
• 1 valkosipulinkynsi
• 1 limen mehu

Pinnalle:
• 200 g yrttituorejuustoa
• rucolaa
• 100 g minimozzarellapalloja
• 50 g miniterttutomaatteja

Leikkaa Maalahden Limppu ohuiksi viipaleiksi pituussuunnassa. Mikäli käytät viipaloitua Maalahden Limppua, asettele leivät vuokaan vieretysten. Voit halutessasi leikata leipäviipaleista reunat. Vuoraa leipävuoka tuorekelmulla ja laita pohjalle yksi leipäviipale. Kiehauta vesi ja liuota joukkoon kasvisliemikuutio. Kostuta pohja liemellä. Levitä pinnalle vihreää hummusta paksu kerros. Nosta päälle pohjalevy ja kostuta. Valmista avokadotahna. Halkaise avokadot ja poista siemenet. Koverra hedelmäliha ja hienonna haarukalla. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja sekoita joukkoon. Purista joukkoon limenmehu. Levitä avokadotahna leivän päälle ja nosta päälle leipäkerros. Kostuta ja levitä loput hummuksesta. Nosta päälle vielä yksi leipäkerros ja kostuta. Anna kostua muutama tunti jääkaapissa tai yön yli.

Kumoa kakku tarjoiluvadille. Levitä pinnalle reilu kerros yrttituorejuustoa. Ripottele päälle kerros rucolaa ja koristele monimozzarellapalloilla ja miniterttutomaateilla.

Tarjoa!

Resepti: Hellapoliisi