1 varras
Koristeluun:
Marinoitu punasipuli:
Marinoi ensin sipuli: Leikkaa punasipuli ohuen ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet mikron kestävään muoviastiaan, lisää vesi ja kuumenna mikrossa täydellä teholla noin puoli minuuttia. Sekoita joukkoon sokeri, etikka, öljy ja mustapippuria maun mukaan. Peitä ja siirrä jääkaappiin marinoitumaan.
Paahda leipäviipaleet kevyesti. Huuhdo ja kuivaa salaatti. Viipaloi juusto.
Kokoa leivät: Voitele leivät ja asettele kolmelle leipäviipaleelle kaalisalaattia, maustekurkkua, jääsalaattia, marinoitua sipulia, kinkkua ja juustoa. Nosta kolmannen leivän päälle paahdettu leipäviipale. Voitele leivän pinta.
Nosta leipäviipaleet päällekkäin niin, että kannellinen leipä jää päällimmäiseksi. Paina kevyesti. Leikkaa leivät kulmittain kolmioiksi tai puoliksi. Pinoa puolikkaat ja kiinnitä leivät toisiinsa sopivan mittaisella grillitikulla. Työnnä grillitikun päähän kirsikkatomaatteja koristeeksi. Ripottele vartaan päälle paahdettua sipulia.
Aseta varras pystyyn lautaselle ja tarjoa perunalastujen, lopun kaalisalaatin ja kylmän juoman kera.
Resepti: Kim Palhus
Kiitokaari 5
65380 VAASA
FINLAND
Puh. +358 (0)6 3577 100
arkisin klo 09.00 – 15.00
info (at) maalahdenlimppu.fi