fbpx

Kurpitsaleivät sinihomejuustolla

”Valmista halloween-juhliin näyttävät ja maistuvat kurpitsaleivät! Mehevän Maalahden Limpun päälle kasataan paahdettua myskikurpitsaa, täyteläistä sinihomejuustoa ja rapeaa pekaanipähkinää. Nämä leivät valmistuvat erittäin helposti ja nopeasti!” – Emmiina Lehtonen

AINEKSET:

• 10 kpl Maalahden Limppu saaristolaisleipä-viipaleita
• 1,2 kg myskikurpitsaa
• 1 rkl oliiviöljyä
• 1 tl suolaa
• ¼ tl mustapippuria
• ½ ruukkua ruohosipulia
• 1 rkl tummaa balsamicoa
• 100 g sinihomejuustoa
• 60 g pekaanipähkinää

Ohje:

Kuori myskikurpitsa ja poista siemenkota. Leikkaa reiluiksi kuutioiksi ja mausta oliiviöljyllä, suolalla ja mustapippurilla. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa noin 20 minuutin ajan, kunnes kurpitsa on kypsää.

Kaada kurpitsakuutiot kulhoon ja murskaa ne haarukalla massaksi. Sekoita joukkoon tumma balsamico ja tarkista maku. Lisää halutessasi suolaa, pippuria ja oliiviöljyä.

Hienonna ruohosipuli pieneksi ja sekoita kurpitsamassan joukkoon.
Levitä kurpitsamassa leipien päälle. Murusta sinihomejuusto päälle ja lopuksi lisää pekaanipähkinät. Koristele ruohosipulisilpulla ja tarjoile!

Resepti: Emmiina Lehtonen