fbpx

Lämmin toast

Viinisuositus

Toastin raa’an sipulin ja voiteluun käytettävä Dijon -sinapin terävyys vievät 
viiniltä ryhdikkyyttä. Myös kylmäsavulohi vaatii viiniltä aromikkuutta ja runsautta.
Seuraksi kannattaa valita kuohuviini, jonka kuplat auttavat viiniä säilyttämään 
paremmin ryhtinsä. 

Resepti: Maalahden Limpun keittiömestari Antti Puromies. 
Viinisuositus: Antti Rinta-Huumo/Viini-lehti

AINEKSET:

  • 8 viipaletta Maalahden Limppua
  • 8 isoa viipaletta kylmäsavulohta
  • puolikas sipuli
  • 2 oksaa tilliä
  • voita
  • Dijon sinappia
  • mätiä
  • smetanaa
  • mustapippuria

Voitele leipäviipaleista puolet voilla. Levitä lohiviipaleet ilmavasti päälle.
Leikkaa sipuli aivan ohuiksi siivuiksi ja huuhtele siivut huolellisesti kylmällä vedellä siivilässä.
Aseta sipulisiivut leiville ja nypi päälle tilliä. Voitele loput leipäviipaleet ohuelti sinapilla.
Laita viipaleet sinappipuoli alaspän lohileiville. Paista leivät kullanruskeiksi ja koristele reilulla lusikallisella smetanaa ja mätiä.
Rouhi lopuksi päälle mustapippuria ja viimeistele tillinoksalla.