fbpx

Leipärouhe lisäkkeeksi

”Maalahden Limppu on maukas ruisjuureen leivottu makeanhapan saaristolaisleipä, joka pysyy mehevänä pitkään. Sen hienostunut maku tekee leivästä juhlavan ja siitä valmistatkin monenlaiset herkut myös juhlapöytään. Se maistuu ihastuttavalta myös arkisissa ruoissa. Valmista Maalahden Limppu -leipäviipaleista maistuva lisäke, jota voit ripotella erilaisiin salaatteihin, keittoihin ja ruokiin tuomaan mukavaa makua ja kuitua.” – Hellapoliisi

AINEKSET:

• 325 g Maalahden Limppu -leipäviipaleita
• 3-5 valkosipulinkynttä
• ¾ dl rypsi- tai oliiviöljyä
• 1 rkl timjamia tai rakuunaa kuivattuna
• (ripaus chilijauhetta tai chilirouhetta)

Ohje:

Paloittele Maalahden Limppu -leipäviipaleita hieman ja laita tehosekoittimeen.
Lisää kuoritut valkosipulinkynnet, rypsi- tai oliiviöljy ja kuivattua timjamia tai rakuunaa.
Mikäli pidät tulisesta mausta, voit lisätä joukkoon hieman chilijauhetta tai chilirouhetta.
Pyöräytä hienoksi muruksi.
Laita muruseos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paahda 250 asteessa 5-10 minuuttia ja nosta jäähtymään.
Laita jäähtynyt muruseos lasipurkkiin.
Ripottele erilaisten ruoka-annosten päälle tuomaan makua.

Resepti: Hellapoliisi