fbpx

Maalahden Limpulla kuorrutettua ylikypsää viljaporsaan kylkeä

Määrä: 6 hengelle

AINEKSET:

  • 3 viipaletta Maalahden Limppua
  • 1 kg viljaporsaan kylkeä
  • isännän lempisinappia tai ranskalaista maalaisinappia
  • 3 oksaa tuoretta timjamia
  • 3 oksaa tuoretta persiljaa
  • 5 l lihalientä
  • 1 dl tummaa balsamicoa
  • karkeaa suolaa
  • kokonaisia mustapippureita

Suolaa porsaankylki ja anna olla huoneen lämmössä n. tunti.

Hienonna tehosekoittimessa Maalahden Limpun siivut ja yrtit tasaiseksi puruksi.

Keitä lihaliemi kiehuvaksi ja lisää siihen balsamico, mustapippuria ja karkeasuolaa siten, että liemi maistuu suolaiselta.

Hauduta porsaakylkeä lihaliemessä kannen alla liedellä tai uunissa
n. 8-10 tuntia siten että, liemi kiehuu juuri ja juuri.
Kylki on ylikypsää, kun kokeilet veitsenkärjellä lihaa ja se on ihan pehmeää.

Jäähdytä kylki omassa liemessä jääkaappikylmäksi.

Leikkaa liha kuuteen osaan ja kuorruta pinta sinapilla.

Painele lihan pintaan reilusti leipäpurua.

Lämmitä kylki uunissa (n. 200 astetta) uunipellillä. Maalahden Limppu-puru ylöspäin, kunnes liha on kuumaa. Ole varovainen ettet polta leipäpurua.
Tarjoile esimerkiksi lämpimän juuresrosollin ja punaviinikastikkeen kanssa.

Resepti: Antti Puromies.