fbpx

Paahdettua porkkanaa naattihummuksella

”Kauniin vihreä hummus saa makunsa porkkanan naateista! Hummuksen kanssa maistuvat pitkään paahdetut, makeaksi kypsyneet porkkanat. Rapeutta ja makua annokseen tuo Maalahden Limppu -dukkah, joka sisältää makeaa limppua, reilusti siemeniä sekä pähkinöitä!” – Emmiina Lehtonen

AINEKSET:

(2-4 annosta):

Paahdetut porkkanat:
• 300 g naattiporkkanoita
• ½ rkl oliiviöljyä
• ½ tl suolaa

Naattihummus:
• 380 g säilöttyjä kikherneitä
• ½ dl kikhernelientä
• 3 rkl vaaleaa tahinia
• 1 sitruuna
• 2 kpl valkosipulin kynsiä
• 2 rkl oliiviöljyä
• 2:n porkkanan naatit
• ½ tl suolaa

Maalahden Limppu -dukkah:
• 1 viipale Maalahden Limppu saaristolaisleipää
• 2 rkl kurpitsansiemeniä
• 2 rkl pistaasipähkinöitä
• 1 tl korianterinsiemeniä
• ½ tl fenkolinsiemeniä
• ½ tl juustokuminaa
• 1 rkl seesaminsiemeniä
• ½ tl sormisuolaa

Ohje:

Leikkaa porkkanoista naatit irti. Pese porkkanat huolellisesti juuresharjalla ja levitä ne uunipellille leivinpaperin päälle. Mausta suolalla ja oliiviöljyllä. Paahda 180 asteisessa uunissa 45 minuutin ajan.

Kuori valkosipulin kynnet ja pilko ne hieman pienemmäksi. Purista sitruunan mehu. Irrota porkkanan naatista lehdet. Jos et saa käsiisi naattiporkkanaa, korvaa naatit lehtipersiljalla.
Lisää tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen kikherneliemi, tahini, sitruunanmehu, valkosipulinkynnet, oliiviöljy, naattien lehdet sekä suola. Käynnistä laite ja aja niin kauan, että naatit ovat värjänneet liemen kauniin vihreäksi. Lisää joukkoon kikherneet ja aja tasaiseksi massaksi. Lisää tarvittaessa kikhernelientä, mikäli massa on liian paksua eikä ajaudu kunnolla.

Rouhi Maalahden Limppu saaristolaisleipä-viipale pieniksi paloiksi. Laita limppumuru paistinpannulle ja paahda kuivalla pannulla. Lisää seuraavaksi pannulle kurpitsansiemenet, pistaasipähkinät, korianterinsiemenet, fenkolinsiemenet sekä juustokuminat. Kun ne ovat saaneet paahtua muutaman minuutin ajan, lisää seesaminsiemenet. Paahda vielä lyhyen hetken ajan, sillä seesaminsiemenet palavat herkästi. Sekoita joukkoon sormisuola ja siirrä paistinpannulta lautaselle jäähtymään. Aja monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa niin, että muru jää rouheiksi paloiksi.

Levitä hummus tarjoiluastialle. Lisää paahdetut porkkanat ja ripottele päälle oliiviöljyä. Koristele limppu-pähkinämurulla ja porkkanan naateilla. Tarjoile Maalahden Limpun kera!

Resepti: Emmiina Lehtonen