fbpx

Pikkelöidyt kantarellit ja saaristolaisleipää

”Syksyn sienisato on mainio säilöä erilaisiksi pikkelöidyiksi lisäkkeiksi, joita voit tarjota monella tapaa. Maalahden Limppu on hieman makea juureen leivottu saaristolaislimppu, joka sopii erinomaisesti erilaisten pitopöytienkin herkuksi. Se sopii myös arkisiin hetkiin, kun haluat syödä jotakin erinomaista. Pikkelöidyt sienet sopivat Maalahden Limppu -saaristolaisleivän makupariksi, eikä muuta tarvita.” – Hellapoliisi

AINEKSET:

(1 iso purkillinen):

• Maalahden Limppu -saaristolaisleipää
• 1 l kantarelleja tai muita metsäsieniä
• muutama varsi tuoretta timjamia tai rosmariinia
• 2 tl suolaa
• 1 ½ dl omenaviinietikkaa
• 1 dl vettä
• ½ dl sokeria
• 5 maustepippuria
• 2 valkosipulinkynttä
• chilihiutaleita maun mukaan

Ohje:

Putsaa sienistä multa ja mahdolliset roskat.
Laita sienet puhtaaseen, kuumennettuun lasipurkkiin yhdessä timjamin tai rosmariinin kanssa.

Mittaa kattilaan suola, omenaviinietikka, vesi, sokeri, maustepippurit, kuoritut ja viipaloidut valkosipulinkynnet sekä chilihiutaleet. Anna kiehua muutama minuutti.

Kaada kuuma liemi sienten päälle ja sulje purkki.
Säilytä viileässä tarjoiluhetkeen asti.

Kuumennettuun purkkiin säilötyt sienet säilyvät jääkaapissa noin vuoden, mutta ovat tarjoilukelpoisia jo muutaman tunnin kuluttua valmistuksesta.
Tarjoa Maalahden Limppu -saaristolaisleivän kanssa.

Tarjoa heti!

Resepti: Hellapoliisi