fbpx

Pumpkin spice kurpitsakeitto

Silkkisen pehmeä myskikurpitsakeitto saa makua syksyisestä pumpkin spice -mausteseoksesta. Täyteläiseen sosekeittoon rapeutta tuovat mausteiset Maalahden Limppu -krutongit. Herkullinen tarjottava halloweenin viettoon!” – Emmiina Lehtonen

AINEKSET:

(2-3 annosta):

Kurpitsakeitto:
• 1 kg myskikurpitsaa
• 1 chili
• 2 valkosipulinkynttä
• 2 sipulia
• 2 rkl rypsiöljyä
• 1 tl suolaa
• ½ tl mustapippuria
• 150 g ranskankermaa
• 3–4 dl kasvislientä
• 1 ½ rkl vaaleaa balsamietikkaa

Pumpkin spice -mausteseos:
• ½ tl jauhettua korianterin siementä
• ½ tl jauhettua kuminaa
• ¼ tl jauhettua inkivääriä
• ¼ tl jauhettua kanelia
• ¼ tl jauhettua neilikkaa
• ¼ tl jauhettua maustepippuria
• ¼ tl jauhettua muskottipähkinää

Krutongit:
• 4 viipaletta Maalahden Limppu -saaristolaisleipää
• 2 rkl oliiviöljyä
• ½ tl suolaa
• ¼ tl pumpkin spice -mausteseosta

Kuori myskikurpitsa, poista siemenet ja paloittele.
Kuori sipuli ja valkosipuli, pilko sipuli reiluiksi paloiksi. Poista chilin kanta ja siemenet.

Sekoita kasvisten joukkoon rypsiöljy, suola ja mustapippuri. Laita uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 220 asteessa noin 20–25 minuutin ajan, kunnes kasvikset ovat kypsyneet.

Sekoita mausteseoksen ainekset keskenään.

Pilko Maalahden Limppu -viipaleet kuutioiksi, sekoita joukkoon oliiviöljyä, suolaa sekä ¼ tl pumpkin spice -mausteseosta. Pienennä uunin lämpöä kasvisten paahtamisen jälkeen 200 asteeseen ja paista krutonkeja noin 10 minuutin ajan.

Laita paahdetut kasvikset tehosekoittimeen kasvisliemen, ranskankerman, vaalean balsamietikan sekä lopun pumpkin spice -mausteseoksen kanssa. Soseuta tasaiseksi keitoksi, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoile ja nauti!

Resepti: Emmiina Lehtonen