fbpx

Puolukkavaahtokarkkileivos

”Tarjoa ystävällesi ihanan pehmeää puolukkaista vaahtokarkkileivosta, jonka pohjaan makua tuo Maalahden Limppu! Ystävänpäivään sopien leivokset leikataan sydämenmuotoisella muotilla.” – Emmiina Lehtonen

Määrä: 10 palaa

Resepti: Emmiina Lehtonen

AINEKSET:

Pohja:

  • 8 viipaletta (160 g) Maalahden Limppu -viipaleita
  • 50 g voita

Täyte:

  • 200 g Puolukkaa
  • 1 dl vettä
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 200 g pieniä vaahtokarkkeja

Hienonna Maalahden Limppu -viipaleet monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita joukkoon. Laita irtopohjavuoan (⌀ 26 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Levitä limppumuru vuoan pohjalle ja painele tasaiseksi. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Kiehauta puolukat, vesi ja sokeri. Keitä niitä kolmen minuutin ajan. Siivilöi neste tiheän siivilän läpi. Kiehauta neste uudelleen kattilassa, sammuta levy ja sekoita vaahtokarkit kuuman nesteen joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää lopuksi kardemumma. Levitä vuokaan limppupohjan päälle.

Anna jähmettyä jääkaapissa 3–4 tunnin ajan. Käytä sydämenmuotoista muottia leivosten irrottamiseen. Huuhtele muotti joka palan jälkeen kuuman veden alla, jotta pala irtoaa siististi.

Tarjoile!

Resepti: Emmiina Lehtonen