fbpx

Rapuleivät ruskistetulla voilla

”Ruskistettu ja vaahdotettu voi sopii pähkinäisen makunsa vuoksi erittäin hyvin mehevän Maalahden Limppu saaristolaisleivän sekä ravunpyrstöjen kera nautittuna! Lisäksi hieman kapriksia, avomaankurkkua sekä tuoretta rakuunaa. Herkullinen tarjottava rapujuhliin tai välipalaksi arkeen!” – Emmiina Lehtonen

AINEKSET:

(10 kpl):

• 10 kpl Maalahden Limppu -saaristolaisleipäviipaleita
• 200 g voita
• ¼ tl suolaa
• 150 g ravunpyrstöjä
• 2 kpl avomaankurkkuja
• 25 g kapriksia
• tuoretta rakuunaa
• sitruunaa

Ohje:

Jaa voi kahteen osaan. Jätä siitä puolet huoneenlämpöön pehmenemään ja laita puolet kattilaan.

Sulata voi kattilassa. Pidä levy keskilämmöllä ja odota, että voi alkaa vaahtoutua. Sekoittele välillä. Ruskistettu voi on valmista, kun se tuoksuu pähkinäiseltä ja väri on kullanruskeaa. Varo polttamasta voita.
Kun ruskistettu voi on valmista, siirrä se kuumuutta kestävään kulhoon jäähtymään.

Pehmennä huoneenlämpöistä voita tarvittaessa hieman mikrossa, älä anna sen kuitenkaan sulaa. Vatkaa voi sähkövatkaimella kuohkeaksi valkoiseksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon jäähdytetty ruskistettu voi ja mausta suolalla.
Kuori ja viipaloi avomaankurkut ohuelti. Valuta kapriksista liemi.
Kokoa leivät. Levitä pohjalle reilusti vaahdotettua voita ja päälle ravunpyrstöjä, kapriksia, avomaankurkkuviipaleita sekä tuoretta rakuunaa. Tarjoile sitruunalohkojen kera!

Resepti: Emmiina Lehtonen