fbpx

Ruusu-brigadeirot

”Brigadeirot ovat brasilialaisia makeisia, kuin kaakaon makuisia toffeita. Tässä reseptissä niihin lisätään hieman ruusun makua ja makeiset kuorrutetaan vadelmaisella Maalahden Limppu® saaristolaisleipä -murulla. Helposti valmistuva herkku ystävänpäivään!” – Emmiina Lehtonen

AINEKSET:

(n. 20 kpl):

Brigadeirot:
• 1 tlk (397 g) kondensoitua maitoa
• 3 rkl kaakaojauhetta
• 2 rkl voita
• 1 rkl ruusuvettä

Kuorrutukseen:
• 2 viipaletta Maalahden Limppu® saaristolaisleipää
• 1 rkl voita
• 1 rkl tomusokeria
• 1/8 tl suolaa
• 1 pss (15 g) pakastekuivattua vadelmaa

Ohje:

Sulata voi. Laita pinnoitettuun kattilaan kondensoitu maito ja kaakaojauhe, sekoita. Lisää joukkoon voi ja kuumenna. Käytä silikoninuolijaa, jotta saat sekoitettua huolellisesti pohjasta asti.

Alenna lämpöä ja keitä massaa hiljalleen 5–10 minuutin ajan jatkuvasti sekoittaen, kunnes se paksuuntuu reilusti ja irtoaa reunoilta.
Lisää joukkoon ruusuvesi, ja keitä kunnes koostumus on kiiltävää ja venyvää. Tiedät, että massa on valmista, kun vedät lastalla kattilan pohjaa pitkin ja seoksen valumisessa takaisin keskelle kestää noin kaksi sekuntia.
Siirrä kulhoon ja laita noin tunnin ajaksi jääkaappiin jähmettymään.
Valmista kuorrutus. Hienonna limppuviipaleet tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Sulata voi paistinpannulla ja lisää limppumuru. Lisää tomusokeria hiljalleen siivilän läpi limppumurun joukkoon, samalla lastalla käännellen. Lisää suola. Siirrä talouspaperin päälle jäähtymään ja rapeutumaan.

Murskaa pakastekuivattu vadelma pussissa muruksi. Sekoita jäähtyneen limppumurun joukkoon.

Kun makeismassa on jäähtynyt, muotoile tasakokoisiksi palloiksi (n. 20 g). Voit öljytä kädet rypsiöljyllä tai käyttää kertakäyttökäsineitä, jotta massa ei tartu käsiin. Pyörittele limppu-vadelmamurussa ja aseta konvehtivuokiin. Säilytä jääkaapissa.

Resepti: Emmiina Lehtonen