Siikaceviche-leivät

Siikaceviche-leivät

”Hapokas siikaceviche sopii täyteläisen Maalahden Limppu –saaristolaisleivän kera nautittavaksi. Cevicheen makua tuovat lime, jalapeno, avomaankurkku, viherherukka ja korianteri. Maukas tarjottava vaikkapa huvilakauden päättäjäisiin tai venetsialaisjuhliin!” – Emmiina Lehtonen

AINEKSET:

(10 kpl):

• 400 g tuoretta nahatonta siikafileetä
• 1 dl (n. 3 kpl) limen mehua
• 1 punasipuli
• 2 jalapenoa
• 1 avomaankurkku
• ½ ruukku korianteria
• 1 dl viher- tai valkoherukkaa
• 1 ½ tl suolaa
• ½ tl mustapippuria
• 1 rkl oliiviöljyä

Lisäksi:
• 10 kpl Maalahden Limppu -viipaleita
• 2 rkl rypsiöljyä

Nypi ruodot siikafileestä ja pilko se kuutioiksi, laita kulhoon.
Purista limen mehut ja kaada siikakuutioiden päälle. Siirrä jääkaappiin raakakypsymään 15–20 minuutiksi, kunnes koostumus on muuttunut kiinteäksi.

Poista jalapenojen kanta ja siemenet, pilko pieniksi paloiksi. Kuori punasipuli ja hienonna pieneksi. Kuori avomaankurkku ja leikkaa pitkittäin neljään osaan, poista vetinen keskiosa ja kuutioi kurkku. Hienonna korianterin lehdet ja halkaise viherherukat.

Raakakypsytyksen jälkeen lisää cevicheen loput ainekset ja anna maustua jääkaapissa vielä 5 minuutin ajan.

Paista Maalahden Limppu -viipaleet rapeiksi paistinpannulla öljyssä.
Kokoa siikaceviche paahdetuille leiville ja tarjoile!

Huomaa, että luonnossa kasvanutta siikaa tulee pakastaa vähintään vuorokauden ajan -18 asteessa loisriskin vuoksi. Jos käytät kasvatettua siikaa, sitä ei tarvitse pakastaa ennen raakakypsytystä.

Resepti: Emmiina Lehtonen