Määrä: 25 cm irtopohjakakkuvuoka, n. 12 henkeä
Määrä: 25 cm irtopohjakakkuvuoka, n. 12 henkeä
Hyytelö kakun päälle:
Vanilja-tuorejuustotäyte:
Aloita tekemällä vanilja-mascarponekiisseli.
Mittaa kattilaan sokeri ja perunajauhot ja sekoita ne keskenään. Lisää joukkoon maito, keltuaiset ja halkaistu vaniljatanko (halkaise vaniljatanko pituussuunnassa). Kuumenna vispilällä sekoitellen, kunnes kiisseli pulpahtaa.
Laita vanilja-mascarponetäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Sekoita joukkoon mascarponejuusto ja liotetut liivatelehdet. Anna mascarponekiisselin jäähtyä. Tee sillä välin pohja.
Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24-26 cm) pohja leivinpaperilla. Kierrä vuoan sisäreunan suojaksi reunakalvo tai voitele öljyllä, jotta saat kakun irtoamaan siistimmin vuoasta.
Asettele vuoan pohjalle Maalahden Limppu-siivuja vieri viereen, sopivan kokoisia paloja leikkaamalla. Kostuta siivut glögillä.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Nostele kermavaahto kiisselin joukkoon.
Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa ainakin pari tuntia.
Kiehauta 3 dl glögiä kattilassa ja lisää hyytelöintiaine hyytelöaineen ohjeiden mukaisesti.
Kaada vuokaan vaniljatäytteen päälle.
Voit tehdä jälkiruuan myös kulhoihin tai annosvuokarenkaisiin.
Koristele suklaarouheella.
Resepti: Antti Puromies
Kiitokaari 5
65380 VAASA
FINLAND
Puh. +358 (0)6 3577 100
arkisin klo 09.00 – 15.00
info (at) maalahdenlimppu.fi