fbpx

Uuniperunat järvikalatäytteellä

”Uuniperuna on loistava lounasruoka, joka valmistuu helposti! Nämä uuniperunat täytetään piparjuurella maustetulla järvikalatäytteellä ja niiden päälle ripotellaan rapeaa Maalahden Limppu saaristolaisleipä-murua.” – Emmiina Lehtonen

AINEKSET:

(neljälle):

  • 4 kpl isoa tai 8 kpl pientä Rosamunda-perunaa

Täyte:

  • 2 kpl (240 g) luonnonkalasäilykettä
  • 1 punasipuli
  • 1 luomu lime
  • 120 g smetanaa
  • 200 g kermaviiliä
  • 2 tl dijon-sinappia
  • 2 tl raastettua piparjuurta
  • 1 ruukku ruohosipulia
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria

Lisäksi:

  • 2 kpl Maalahden Limppu saaristolaisleipä-viipaletta
  • 1 rkl voita
  • ½ tl suolaa

Ohje:

Pese perunat huolellisesti ja kuivaa ne. Pistele haarukalla muutama reikä kuhunkin perunaan ja laita 225 asteiseen uuniin kypsymään noin 20 minuutiksi. Alenna lämpöä 180 asteeseen ja paista vielä 30–40 minuutin ajan, kunnes ne ovat kypsyneet sisältä pehmeiksi.

Valmista täyte. Kuori ja hienonna punasipuli pieneksi ja laita kulhoon. Pese lime ja raasta kuoren vihreä osa raastimen hienolla terällä. Purista limen mehu ja sekoita se myös sipulin joukkoon. Anna maustua noin 10 minuutin ajan ennen kuin lisäät muut täytteen raaka-aineet.

Valuta nesteet luonnonkalasäilykkeestä siivilässä. Hienonna ruohosipuli. Kuori ja raasta piparjuuri raastimen hienolla terällä. Sekoita kaikki täytteen ainekset ja anna jähmettyä jääkaapissa.

Murusta Maalahden Limppu saaristolaisleipä-viipaleet tehosekoittimessa tai monitoimilaitteessa. Paahda limppumuru voissa rapeaksi, mausta suolalla.
Tee uuniperunoihin viilto ja purista keskeltä, jotta saat täytteet perunan sisälle. Ripottele päälle rapeaa Maalahden Limppu -murua ja tarjoile!

Resepti: Emmiina Lehtonen