fbpx

Recept på smörgåsar

Malax Limpan är ett gott och mättande skärgårdsbröd som håller sig saftigt länge. Den passar därför utmärkt att äta som den är med enbart smör. Du kan också använda vår webbplats för att få idéer om hur du kan krydda och dekorera vackra och goda smörgåsar åt dig själv och dina gäster.

Många tycker att Malax Limpan är god att äta som smörgås som sådan med smör – eller till och med utan, eftersom den är så saftig. Den har varit ett populärt val på kaffebordet redan i många årtionden och har ofta kallats det perfekta kaffebrödet. Det lönar sig även att prova Malax Limpan rostat, vilket gör det till en perfekt ersättning för den dagliga frukostsmörgåsen med traditionella tillbehör som skinka och ost.

Till vårens och sommarens fester eller julbordet kan man av skärgårdsbrödet göra  klassiska kalla smörgåsar med fisk, t.ex. kallrökt lax, eller räkor. Dessa smörgåsar fungerar till alla tillfällen och är alltid lika populära. Varma smörgåsar för en mer höstlig stämning är enkla att göra med hjälp av exempelvis kantareller och bacon. De varma smörgåsarna ska gräddas i mitten av ugnen vid 225°C i ca 10 minuter för att få en vacker krispig färg. Servera varma eller kalla smörgåsar med en god dryck för en garanterat utsökt måltid eller mellanmål. Välkommen att bekanta dig med våra härliga och mångsidiga smörgåsrecept!

Vår köksmästare

Här presenterar vi kockarna bakom recepten på våra sidor. De har olika bakgrunder som bidrar till mångfalden i våra recept och visar alla sätt som Maalahden Limppu som skärgårdsbröd kan användas i matlagning. Lär känna våra kockar här och låt dig inspireras av deras många fantastiska recept!

Emmiina Lehtonen

Emmiina Lehtonen (Finlands Unga Kock 2018, bronsmedaljör vid Jeunes Chefs Rôtisseurs VM 2018 och PRO-finalist 2019) har skapat fantastiska recept för både inhemska och internationella smaker.

”Maalahden Limppu passar perfekt ihop med nordiska smaker. Tack vare dess tydliga smaker passar det dock också att kombinera nyanser från andra matkulturer!”

”Limppuns fylliga konsistens och sötsyrliga smak garanterar ett gott slutresultat, både i smörgåsar och i olika rätter.”

”Maalahden Limppu är en kvalitetsprodukt, så det är lätt att använda den i olika recept!”

Bekanta dig med Emmiinas recept här och på hennes egna sidor.

Antti Puromies

Antti Puromies_Maalahden Limppu

Maalahden Limpus köksmästare Antti Puromies har låtit fantasin flöda när han skapat fräscha recept för olika tillfällen.

”Jag tycker att limppan passar mycket bra för att tillaga förrätter, huvudrätter och desserter. Limpans något syrliga och söta smak passar särskilt bra med fisk, getost och choklad.”

”Vid uppvärmning blir limpans smak behagligt mjuk och rågig.”

”På dessa sidor har vi samlat recept jag har skapat där Maalahden Limppu enligt mig passar utmärkt. Jag rekommenderar att modigt använda limppan i tillagningen av olika rätter.”

Bekanta dig med Anttis recept och prova redan idag!

Kati Jaakonen

Kati Jaakonen

En kock och matproffs som har drivit matsajten Hellapoliisi på nätet sedan 2005. En receptmakare som vill utveckla okomplicerade recept tillagade med ingredienser från den lokala butiken. Har publicerat över 80 kokböcker och skapat tusentals recept för vardag och festliga tillfällen.

”Maalahden Limppu är ett fantastiskt saftigt surdegsbröd som behåller sin saftighet även om det måste vänta lite på finsmakarna vid matbordet.”

”Maalahden Limppu är mångsidig, eftersom man kan göra både salta och söta läckerheter av det, att servera både kallt och varmt.”

Bekanta dig med Katis recept här och på matsajten Hellapoliisi!