”Förbered en elegant smörgåstårta och bjud vid festliga tillfällen.” – Hellapoliisi
(10-15 portioner)
”Förbered en elegant smörgåstårta och bjud vid festliga tillfällen.” – Hellapoliisi
(10-15 portioner)
Fyllning:
Ovanpå:
Finfördela Malax Limpan med hushållsassistentens skärblad.
Blanda ned det smälta smöret.
Fodra en springform med en diameter på 24-26 cm eller en reglerbar avlång bakform med kanter med bakplåtspapper.
Tryck ned bröd-smörblandningen på bakformens botten.
Tillred fyllningen.
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
Vispa upp vispgrädden.
Vispa ned örtfärskosten.
Skär paprikan och kryddgurkorna i små kuber.
Lägg ned dem i fyllningen tillsammans med senapen, den torkade dragonen och finhackade rucolan.
Kontrollera smaken. Tillsätt mer ingredienser enligt behov.
Värm upp vattnet eller gurkburkslagen till kokpunkten exempelvis i ett dricksglas i mikrovågsugn.
Lös upp de urkramade gelatinbladen och rör om till en slät blandning.
Häll spadet i fyllningen i en tunn stråle under kontinuerlig omrörning.
Häll fyllningen i formen ovanpå brödbotten och skydda med film. Ställ in i kylskåpet för att stelna i några timmar eller över natten.
Lösgör tårtan från formen med hjälp av en kniv och flytta över den på ett serveringsfat. Strö på rucola.
Garnera tårtan med rökt ren -kallskuret, miniplommontomater och carambolaskivor.
Koka upp det med salt smaksatta vattnet och lägg sparrisen i vattnet. Låt sjuda i några minuter och låt rinna av. Lägg de svalnade sparrisarna på tårtan.
Servera!
Receptet: Hellapoliisi
Expresskurvan 5
65380 VASA
FINLAND
Tel. +358 (0)6 3577 100
vardagar kl 09.00 – 15.00
info (at) maalahdenlimppu.fi