Utnyttja äppelskörden till denna utsökt smakliga efterrätt.
Utnyttja äppelskörden till denna utsökt smakliga efterrätt.
Skär äpplena i klyftor.
Skär limpskivorna i 8 delar.
Bryn sockret i en kastrull. Tillsätt äpplena och brödtärningarna.
Tillsätt smör och bryn blandningen tills den är vackert brun.
Häll blandningen i en pajform (35 cm).
Rör ner fröna ur vaniljstången med äggen och kesellan/kvargen.
Häll blandningen ovanpå äpplena och brödtärningarna.
Grädda i ugnen i 200 grader ca 10−15 min. tills
kesellan/kvargen har stelnat.
Smaksätt den färdiggräddade pajen med kanel och klicka över
glass när pajen har svalnat.
Dekorera med kolasås/tjinuskisås.
Receptet: Antti Puromies
Expresskurvan 5
65380 VASA
FINLAND
Tel. +358 (0)6 3577 100
vardagar kl 09.00 – 15.00
info (at) maalahdenlimppu.fi