fbpx

Brödspett med rökt lax

”Malax Limpan är ett underbart bröd för vardag och fest. Brödet som är bakat på surdeg håller sig länge saftigt utan att torka. Du tillreder lätt en fyllning av färskost och rökt lax. Du kan också använda annan fisk, skinka, vegetabiliska proteiner, rökt renkött eller finklippta örter. Dessa brödspett smakar gott när man firar kväll, på fester eller varför inte som en lätt kvällsmåltid. Om du vill laga små cocktailtilltugg, använd då cocktailpinnar i stället för grillspett och skär brödskivorna i sex delar i stället för fyra.” – Hellapoliisi

INGREDIENSER:

(7 portioner brödspett eller fler cocktailpinnar):

• 1 paket Malax Limpa i skivor
• 400 g ört- eller gräslöksfärskost
• 200 g varmrökt lax
• ½ kruka dill
• limepeppar efter smak
• 7 grillspett eller omkring 20 cocktailpinnar

Lägg upp skivorna Malax Limpa på ett serveringsfat.
Sätt färskosten i en skål.

Klipp ned varmrökt lax och dill i skålen.
Krydda med limepeppar och rör om till en jämn smet.
Bred ut fyllningen i ett rejält skikt på brödbitarna och skär bitarna i fyra eller sex delar.

Lägg fyra brödbitar med fyllning ovanpå varandra och tryck in grillspettet i mitten av brödbitarna.

Servera.

Recept: Hellapoliisi