fbpx

Burratasmörgåsar med sardeller

Rapeaa Maalahden Limppu -saaristolaisleipää, täyteläistä burrata-levitettä, raikasta sitruunankuoriraastetta, hienonnettua lehtipersiljaa sekä suolaista sardellifileetä.

”Krispiga Malax Limpan, mustig burratakräm, friskt rivet citronskal, finklippt bladpersilja samt salta sardellfiléer. De delikata burratasmörgåsarna är perfekta att servera exempelvis på en farsdagsbrunch!” – Emmiina Lehtonen

INGREDIENSER:

(6 st.):

• 6 skivor Malax Limpan
• ½ msk rybsolja
• ½ msk smör
• 125 g burrata
• ¼ tsk salt
• ¼ tsk svartpeppar
• 1 msk honung
• 1 msk citronsaft
• skalet av en ekologisk citron
• färsk bladpersilja
• 40 g sardellfiléer i olivolja

Stek limpskivorna krispiga i en blandning av olja och smör.

Låt vätskan rinna av från burratan och lägg den i en skål, söndra dess struktur med en gaffel. Blanda i salt, svartpeppar, honung och citronsaft.

Bred burratablandningen på de rostade brödskivorna. Tvätta citronskalet och riv med rivjärnets fina skär lite skal på burratan. Finklipp också på bladpersilja. Tillsätt 1–2 sardeller/smörgås. Servera med citronklyftor!

Recept: Emmiina Lehtonen