fbpx

Chimichurri-räksmörgåsar

”En trendig och välsmakande kvällsbjudningsdelikatess som blir snabbt färdig för ett litet eller stort sällskap. Den saftiga Malax Limpan som är bakad på rågsurdeg smakar gott tillsammans med räkor och chimichurri av örter. I stället för räkor kan du också använda kycklingfilé eller nötstek.”
– Hellapoliisi

INGREDIENSER:

(10 portioner):

• 10 skivor av Malax Limpan

Dessutom:
• 20–30 stora räkor

Till garnering:
• oregano

Chimichurri:
• 2 vitlöksklyftor
• 1 röd chili
• 2 skaft salladslök
• 1 dl olivolja
• ½ dl vitvins- eller äppelvinäger
• en nypa salt
• 2 tsk socker
• 1 kruka koriander
• ½ kruka bladpersilja
• 1 tsk oregano

Ta fram Malax Limpan -skivorna och tina upp räkorna.

Tillred chimichurrin.
Skala och finhacka vitlöksklyftorna.
Halvera chilin och ta ur fröna. Finhacka chilin.
Finhacka salladslökskaften.

Sätt olivoljan, vinägern, saltet och sockret samt koriandern, bladpersiljan och oreganon i en skål som är försedd med skärblad. Finfördela.
Lägg i vitlöken, chilin och salladslöken. Blanda om med en sked. Kontrollera smaken.

Bred chimichurrin på brödskivorna och lyft på räkorna. Garnera med oregano.
Servera!

Recept: Hellapoliisi