fbpx

Delikatessbricka

”Funderar du på något att bjuda på till storhelgen? Här har du ett utmärkt tips, som du kan stajla hur du vill. En delikatesstallrik sammanställd av dina egna favoritingredienser är snabb att sammanställa och dessutom vacker. Malax Limpan är ett saftigt surdegsbröd, som inte bara har en förfinad smak, utan även håller sig saftigt fastän det skulle bli tvunget att vänta en aning på läckergommarna.” – Hellapoliisi

INGREDIENSER:

(4 portioner):

• 1 paket Malax Limpan i skivor
• 200 g små morötter
• 200 g jordgubbar
• 200 g vindruvor
• 200 g cantaloupemelon eller någon annan melon
• 2 kiwifrukter
• 1 gurka eller 3–4 minigurkor
100 g minipaprika
• 100 g gräslöksfärskost
• 200 g hummus
• 200 g cheddarost eller annan ost
• blodskräppa eller örter

Skär Malax Limpan i stavar.
Lägg upp brödstavarna, de små morötterna, jordgubbarna och vindruvorna på ett fat.
Skär melonen och kiwifrukterna i bitar och skär gurkan på längden.
Klyva itu minipaprikorna och ta bort fröna.
Lägg upp gräslöksfärskosten, hummusen och den finfördelade cheddarosten på fatet.
Du kan dekorera fatet eller också lägga upp blodskräppa eller örter.
Servera!

Resepti: Hellapoliisi