fbpx

Djävulsägg med ärtfyllning

”Djävulsägg förtjänar sin plats på påskens förrättsbord. Det här receptet ger dem ett vårligt utseende och en fräsch smak. Fyllningen smakar ärtor, lime och färsk mynta, och den får krispighet av smulorna av den sötsura Malax Limpan!” – Emmiina Lehtonen

INGREDIENSER:

(16 st.):

Djävulsägg:
• 8 ägg
• 1 tsk dijonsenap
• 50 g smetana
• 100 g frysta ärtor
• 3 msk färsk mynta, finhackad
• 2 msk limesaft + rivet limeskal
• ½ tsk salt
• ¼ tsk svartpeppar

Överst:
• 1 skiva av Malax Limpan
• 1 msk smör
• 1/8 tsk salt
• Ätbara violer som garnering

Finhacka limpskivan med en kniv eller en hushållsassistent i fina smulor. Stek i smör i en stekpanna och krydda med salt. Flytta över till ett hushållspapper för att svalna och bli knapriga.

Koka äggen i 8–10 minuter tills de är hårda. Kyl ordentligt i iskallt vatten.
Klyv äggen och ta vara på äggulorna. Ställ de kokta vitorna åt sidan för en stund. Mosa äggulorna lätt med en gaffel.

Bered fyllningen. Mal de tinade ärtorna med en stavmixer till en grov pasta. Tillsätt de krossade äggulorna, dijonsenap, smetana, hackad mynta, finrivet limeskal och limejuice, salt och svartpeppar. Blanda ordentligt och spritsa med en spritspåse eller skeda fyllningen på ägghalvorna.

Strö slutligen limpsmulorna över djävulsäggen och garnera med ätbara violer. Servera!

Recept: Emmiina Lehtonen