fbpx

Fisksallad

”Sallader passar både till vardag och fest! Det är trevligt att laga sallader till vårens festbord, eftersom de är goda, lätta att laga och lätta att anpassa. Malax Limpan är ett elegant bröd och serveras på många restauranger. Fisken i den här fisksalladen är på burk och buljongen tränger in i brödbitarna och ger dem en läcker smak. Tillred en underbar sallad och njut!” – Hellapoliisi

INGREDIENSER:

(4 portioner):

• 1 isbergssallad
• 25 g vårklynne
• 100–200 g körsbärstomater eller miniplommontomater
• ½ gurka
• 4–5 rädisor
• 4–6 skivor av Malax Limpan
• 275/180 g mört på burk eller annan konserverad fisk i kryddlag
• ½ dl myntagelé

Till dekoration:
• citronklyftor

Riv isbergssalladen i en skål och blanda i vårklynnet.
Halvera körsbärs- eller minitomaterna.
Hacka gurka och rädisor i bitar

Skär skivorna av Malax Limpan i tärningar och lägg dem ovanpå salladsingredienserna.
Häll i fiskkonserven och en del av lagen.
Låt lagen dra in i brödbitarna.
Blanda sedan ingredienserna till en vacker sallad och toppa med myntagelé i klickar.

Du kan också servera myntagelén som sådan som ett tillbehör.
Tips! Du kan också koka ägg till salladen och skära dem i bitar.

Recept: Hellapoliisi