fbpx

Flamlaxsmörgåsar

”Har du någonsin gjort majonnäs själv?

Om inte, är det nu dags. Det är lätt och roligt att göra majonnäs, för du kan krydda den alldeles som du själv vill. Använd den för att laga olika slags smörgåsar, för att dippa med olika matvaror eller varför inte som garnering på en smörgåstårta. Du kan också laga en hälften mindre sats majonnäs. Av den mängd som du får enligt det här receptet blir det över litet, som du förstås kan sätta i en burk och använda enligt behov.

De här lätta flamlaxsmörgåsarna kan du ta med på en picknick på bakgården eller lägga i matsäcken när du beger dig på en utflykt i skogen. Sätt dig ned på en stubbe och njut. Malax Limpan håller sig saftig och torkar inte.” – Hellapoliisi

Mängd: 6 portioner

INGREDIENSER:

  • 6 skivor Malax Limpa
  • 2 äggulor
  • 1 msk vinäger
  • 2 tsk senap
  • en nypa salt
  • 4 dl rypsolja
  • 50 g smetana eller crème fraîche
  • 1 msk wasabi eller efter smak
  • 300 g flamlax
  • ärtgroddar

Skilj åt äggens gulor och vitor. Häll gulorna i en skål och tillsätt vinäger, senap och salt. Rör om till en jämn smet.

Tillsätt rypsolja lite i sänder under kraftig vispning, tills såsen är simmig. Tillsätt smetana eller crème fraîche och krydda med wasabi efter smak.

Lägg ut skivorna Malax Limpa på ett bakplåtspapper och pensla dem med majonnäsen.
Lägg på flamlax och ärtgroddar.

Servera eller ta med i matsäcken!

Recept: Hellapoliisi