fbpx

Frukostbricka

”Drömmer du om långa frukostar på dina lediga dagar? Hurdan är din önskefrukost? Varm, god äggröra, stekt svamp och minitomater samt vita bönor i tomatsås och med en tillsats av några krispiga skivor bacon. Och alla dessa samlade på en saftig skiva Malax Limpa eller avnjutna skilt för sig. Som följeslagare en aning grönt i form av avokado och rucola. Skulle det smaka?” – Hellapoliisi

INGREDIENSER:

(4 portioner)

  • 4-8 skivor Malax Limpa
  • 175 g bacon

Dessutom:

  • 1 msk ryps- eller olivolja
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 100 g shiitakesvamp eller champinjoner
  • 100 g körsbärs- eller miniplommontomater
  • en gnutta salt eller örtsalt
  • ca 400 g vita bönor i tomatsås
  • 1 avokado
  • rucola

Äggröra:

  • 4 ägg
  • 2 dl grädde
  • en gnutta salt
  • 2 msk smör

Lägg baconskivorna på en ugnsplåt som är beklädd med bakplåtspapper och grädda i 225 graders ugn på ugnens mittgaller tills baconen är krispig. Tillaga under tiden de övriga tillbehören.

Skala och finfördela vitlöksklyftorna. Hetta upp ryps- eller olivolja i en panna och lägg svampen i pannan hel eller i bitar tillsammans med vitlöken. Tillsätt också de halverade eller hela körsbärs- eller miniplommontomaterna. Vänd på stark värme tills svampen börjar krympa och tomaterna mjukna.

Värm till slut upp i en panna de vita bönorna i tomatsås. Skär avokadon i skivor och ta fram rucolan.

Tillred äggröran. Blanda lätt om äggen, grädden och saltet i en skål. Smält smöret i en panna och låt skummet lägga sig. Häll blandningen i pannan och rör om äggröran med en spatel. Blandningen ska vara lös. Stek inte för mycket, utan stäng av plattan när äggröran ännu är lämpligt fuktig.

Servera tillbehören med saftig Malax Limpa.

Recept: Hellapoliisi