fbpx

Granola med äpple och ingefära

”Granola som är smaksatt med äpple och ingefära är ett fräscht tillbehör att avnjutas med bär samt yoghurt. Genom att rosta nötter och kuber av Malax Limpan får granolan en delikat rostad smak samt krispig konsistens!” – Emmiina Lehtonen

INGREDIENSER:

(ca 10 portioner):

• 6 skivor av Malax Limpan
• 1 dl solrosfrön
• 2 dl pekannötter
• 2 msk rybsolja
• 2 msk flytande honung
• 1 rivet citronskal
• 1 dl kristalliserad ingefära
• 2 dl torkat äpple

Skär Malax Limpan skivorna i små kuber.
Blanda samman limpkuberna, nötterna och fröna. Tillsätt rybsolja och honung. Tvätta citronen omsorgsfullt i vatten och riv ned skalet i granolan med rivjärnets fina skär. Blanda samman ingredienserna noga.

Bred ut blandningen på en ugnsplåt på ett ugnsplåtspapper och grädda i 150 grader i 15–20 minuter. Vänd granolan efter halva gräddningstiden.
Hacka den kristalliserade ingefäran och torkade äpplet i mindre stycken. Blanda ned i granolan när den svalnat. Förvara granolan i en ask med lock.

Servera med turkisk yoghurt och bär!

Recept: Emmiina Lehtonen