6 portioner
Ta ut rundlar av skivad Malax Limpan.
Blanda kaffe och amaretto
Doppa skivorna i kaffe-amarettoblandningen.
Färskostmousse
Blanda kvarg och färskost
Värm upp lite grädde och lägg i den väl upplösta gelatinen
Tillsätt kvarg-smältostblandningen i grädden, först endast litet åt gången,
och sedan då blandningen blivit jämn tillsätts resten.
Rör in vaniljsåsen i kvarg-ostblandningen och tillsätt resten av grädden.
(En pösigare blandning får du om du vispar vaniljsåsen först)
Lägg en fuktad brödskiva i botten av en skål
Lägg hallon på brödet och klicka på mousse.
Fyll på med ett likadant lager.
Låt skålarna stå i kallt ca en timme.
Dekorera med chokladkross och hallon.
Reseptit: Antti Puromies
Expresskurvan 5
65380 VASA
FINLAND
Tel. +358 (0)6 3577 100
vardagar kl 09.00 – 15.00
info (at) maalahdenlimppu.fi